Hola bonica, felicitats per la teva maternitat i gràcies per llegir-nos!

Ara que la teva criatura ja ha nascut deus tenir ganes de recuperar-te el més aviat i de la millor manera possible, oi que sí?

Avui t’expliquem què has de tenir en compte durant el postpart i què és recomanable que facis, a nivell d’activitat física, en cada etapa d’aquest. En tot moment, ens centrarem en la recuperació de la faixa abdominal i del sòl pelvià i, en base a la seva evolució, anirem avançant.

Postpart immediat: només exercici suau

El postpart immediat engloba des que neix la criatura, fins passada la quarantena. Segons el tipus de naixement que hagis viscut i com et sentis a nivell físic, a la que et comencis a trobar bé, pots sortir caminar una estona, evitant fer trajectes massa llargs. Si escoltes el teu cos, ell et marcarà fins on pot arribar!

Sobretot, has de tenir en compte que la teva pelvis i sol pelvià han viscut un moment molt intens, el part, i que necessiten ser mimats, per poder tornar al seu lloc de forma natural.

A banda d’això, pots fer exercicis suaus de mobilització i tonificació de l’esquena, glutis i cames, per cuidar la teva postura i evitar sobrecarregar l’esquena. Compartim amb tu un vídeo per a que vegis de quins exercicis estem parlant:

Passada la quarantena o a partir de les 8 setmanes, si has tingut cesària: hipopressius i tonificació suau

En aquest moment ja pots introduir a la teva rutina exercicis hipopressius per reconnectar la faixa abdominal i el sòl pelvià. Aquest vídeo és ideal per començar:

Tanmateix, pots fer exercicis de tonificació suau que et permetin mantenir una bona postura i la faixa abdominal recollida (que no vol dir pressionada). Aquí en tens un exemple:

A més a més, és molt interessant el treball de connexió conscient de la faixa abdominal i el sòl pelvià amb exercicis com “la cremallera”, combinats amb Kegel, exercicis isomètrics, tàctils, en diferents posicions, etc.

I més endavant?

Pots anar augmentant la intensitat dels exercicis de forma molt progressiva, sent sempre conscient que la pressió a la faixa abdominal i al sòl pelvià, no augmenta.

Si ets constant i ho treballes bé, seguint les pautes que t’hem anat explicant, al voltant del 6 mesos és molt probable que notis que el sòl pelvià està recuperat, que tens control sobre aquest i que sentis la presència de la teva faixa abdominal.

Arribats a aquest punt, podràs introduir de forma progressiva exercicis d’impacte escoltant sempre el teu cos. Alerta! Si el sòl pelvià dona senyals de que la cosa no va bé, vol dir que encara no és el moment. En cas de dubte, et recomanem que facis una revisió amb la teva fisioterapeuta de confiança, per a que et doni la seva aprovació.

A mida que passin els mesos, si segueixes entrenant, t’aniràs sentint més valenta. I quan et vingui la menstruació de nou, notaràs el teu cos més estable i que ja ets tu qui el controla a ell, i no pas ell a tu! Generalment, al voltant de l’any, començaràs a sentir-te “igual” que abans de ser mare, a nivell de força i energia.

I a partir d’aquí, hauràs guanyat una consciència abdominal i del sòl pelvià que et permetran fer qualsevol esport escoltant-te, i saber si allò que estàs fent t’està fent bé o no.

T’has quedat amb ganes de saber més? Visita la nostra web i descarrega’t la “Guia per a una bona recuperació postpart”. Allà hi trobaràs més informació, que t’ajudarà a poder gaudir al màxim d’aquesta etapa.

Feliç recuperació i estem en contacte per qualsevol dubte!

Leave a Comment