Irene Fernández Centellas

El sistema immunològic és la principal defensa del nostre cos contra les infeccions, com el virus que avui amenaça els ciutadans de tot el món: el Covid-2019.

Sabies que el 80% de les cèl·lules d’aquest sistema, es troben al nostre intestí? Per això, què mengem i com ho fem serà clau per ajudar-lo a portar millor aquesta situació tan excepcional que estem vivint.

En aquest article, la Irene Fernández Centellas, Fisioterapeuta i Psiconeuroinmunòloga clínica i Màster Oficial en Nutrició Humana i Salut, t’explica com alimentar-te per enfortir el teu sistema immunològic, és a dir, les teves defenses. Pren nota dels seus consells i aplica’ls a casa en benefici de tota la família!

 1. Augmenta el consum de fruites, verdures i hortalisses. Aquests haurien de ser la base de la teva alimentació.
 2. Assegura’t de consumir proteïnes. A través de carns blanques i vermelles, peix blanc i blau.
 3. Que no faltin els greixos de qualitat. Els trobem al peix blau (sardines, tonyina, arengades, salmó, verat…), la fruita seca, l’oli d’oliva, la carn i els ous.
 4. Menja de colors, perquè la teva dieta sigui rica en vitamines i minerals diversos:
 • Vitamina C: taronja, kiwi, julivert, bròquil, cols de Brussel·les…
 • Vitamina E: bròquil, espinacs, ametlles, llavors de gira-sol…
 • Vitamina A: pastanaga, col, espinacs, vedella, gall d’indi, pollastre, peix…
 • Vitamina B: ous i llegums (sempre que se’t posin bé), arròs…
 • Minerals com el zinc i el seleni, presents per exemple als ous.
 1. Evita o elimina al màxim:
 • Productes ultra processats
 • Sucres afegits
 • Productes amb greixos saturats
 • Aliments amb excés de sal

 

ALTRES RECOMANACIONS IMPORTANTS

A més de l’alimentació, hi ha altres factors implicats en la salut del nostre sistema immune:

 1. L’estrès. L’excés de notícies sobre el que està succeint pot conduir-te a un estat d’alerta permanent, gens saludable. Intenta filtrar al màxim la informació, així evitaràs patir massa estrès i veure perjudicat el teu sistema immune.
 2. Mou-te. Aprofita les propostes d’exercici que t’estem fent arribar cada dia des del nostre perfil d’Instagram. Hi trobaràs entrenaments per a tu i per a tota la família! També pots entrenar amb nosaltres a través de Youtube, amb vídeos adaptats a diferents necessitats: vídeos per a embarassades, per a les que us trobeu en la fase postpart, per a les que necessiteu un plus d’intensitat, etc. Fes esport, almenys, dues o tres vegades per setmana.
 3. Exposa’t a el sol. La llum solar ens ajuda a sintetitzar vitamina D i a regular els nostres ritmes interns fisiològics o circadians. A més, té importants funcions immunoreguladores.

En conclusió, per molt que siguis a casa, és fonamental que no deixis de tenir cura de la cistella de la compra. I recorda: la millor dieta és la que es combina amb un estil de vida equilibrat.

Si necessites més informació sobre aquest tema, contacta’ns i mirarem de resoldre els teus dubtes el més aviat possible. I si no saps per on començar i t’agradaria adquirir hàbits d’alimentació saludable i comptar amb acompanyament per entrenar diàriament, el Repte BHealthy Online pot ser una bona opció per a tu.

Leave a Comment